Tužilaštvo BiH: Uhapšen Danel Rajković zbog prijetnji i uvreda Bošnjacima u BiH

– Osumnjičeni je tokom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža, upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje, usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH, te upućivao ozbiljne prijetnje imamu džemata Bosanki Novi/Novi Grad, prema kojem je upućivao prijetnje za život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove obitelji

SARAJEVO (AA) – Postupajući po naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA, na području Gacka, locirali su, identificirali i lišili slobode osumnjičenog Danela Rajkovića, rođenog 1981. godine u Mostaru, nastanjenog u Gacku, javlja Anadolu Agency (AA).

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je tokom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža, upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje, usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH, te upućivao ozbiljne prijetnje imamu džemata Bosanki Novi/Novi Grad, prema kojem je upućivao prijetnje za život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove obitelji.

Osumnjičeni je pod istragom i osumnjičen je da je počinio kazneno djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje I netrpeljivosti iz članka 145a. KZ BiH.

Osumnjičeni će tokom dana biti doveden i predate postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kao i daljim aktivnostima u predmetu.