Tužilaštvo TK – Upućen prijedlog za određivanje pritvora Nerminu Hadžiću

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) je Općinskom sudu Gračanica uputio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Nermina Hadžića (43) iz Velike Brijesnice, općina Doboj Istok, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo – prouzrokovanje smrti iz nehata.

Hadžić je osumnjičen da je 12. jula, pola sata prije ponoći, na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Velikoj Brijesnici, nakon kraće svađe sa Muhamedom Vehabovićem, olako držeći da neće doći do teških posljedica, otvorenom šakom dva puta udario Vehabovića u glavu.

Od udaraca je Vehabović, zajedno sa stolicom na kojoj je sjedio, pao i udario glavom u kamenu podlogu terase.

Zbog udarca u kamenu podlogu Vehabović je dobio tešku i po život opasnu povredu u tjemenom dijelu glave iza desnog uha, te je od posljedica povrijeđivanja preminuo u porodičnoj kući u jutarnjim satima, gdje su ga prethodno, nakon samog događaja, automobilom odvezli gosti ugostiteljskog objekta.

Uviđaj u ugostiteljskom objektu i porodičnoj kući Vehabovića su obavili pripadnici OKP-a PU Gračanica.

Saslušan je veći broj svjedoka, te su provedene i druge istražne radnje,a obdukcijom tijela preminulog je utvrđeno da je smrt posljedica povrede na glavi.

Policijska uprava Gračanica je ovom Tužilaštvu TK dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Hadžića, te je osumnjičeni predan u nadležnost Tužilaštva, gdje je ispitan.

Po nalogu postupajućeg tužioca u narednom periodu će se obaviti i sve druge potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, saopćeno je iz Tužilaštva TK-a.

Pročitajte...