Tuzla City i Sloboda: Danas prvi tuzlanski premijerligaški derbi, ulaz slobodan

Utakmica 4. kola Premijer lige BiH između Tuzla Cityja i Slobode odigrat će se danas u noćnom, a ne u dnevnom terminu.

Prvobitno je duel zakazan za 17 sati, ali su se rukovodstva dva kluba dogovorila da zbog velikih vrućina igraju pod svjetlošću reflektora od 20.45 sati.

Saglasnost za promjenu termina dobijena je i od nadležnih tijela NS BiH.

Susret dva tuzlanska kluba prvi je međusobni u premijerligaškoj konkurenciji i izaziva veliko zanimanje ljubitelja nogometa.

Tuzla City poslije tri kola ima 4 boda, a Sloboda samo bod.

Iz redova domaćina najavili su da će tribine stadiona Tušanj biti otvorene za sve navijače, koji će besplatno moći gledati tuzlanski derbi, baš kao što je bio slučaj i u duelu Tuzle i Radnika iz Bijeljine. Čelništvo FK Tuzla City koje je u ovome susretu službeni domaćin, ponovo je odlučilo da počasti sve posjetioce. Tako će zapadna, ali i sjeverna tribina Gradskog stadiona Tušanj, na kojoj će biti smješteni navijači Slobode, biti slobodna. – Želja nam je da omogućimo prisustvo svima onima koji žele uživo da pogledaju prvi gradski derbi između ova dva tuzlanska kluba. Očekujemo da tribine budu ispunjene do posljednjeg mjesta i da sve protekne u fer i sportskom nadmetanju i neka pobijedi bolji. Potrudili smo se da se meč igra u noćnom terminu kako bi uslovi za igru bili što bolji -kazao je Azmir Husić, predsjednik FK Tuzla City, za službenu klupsku stranicu.