Tuzla: “Pokret za radost-Fitnes dan” okupio 2000 ljubitelja sportskih aktivnosti

“Pokret za radost-Fitnes dan” naziv je sportsko-rekreativne manifestacije, koja je već četvrti put organizovana u Tuzli.
Radničko sportsko društvo “Sloboda” u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, Gradom Tuzla,
te ovoga puta kompanijom Bingo, prepoznala je značaj ove manifestacije.

Promocija zdravih životnih navika, svijesti o značaju redovnog kretanja te podsticanje građana na vježbanje i boravak na otvorenom, osnovni je cilj “Pokreta za radost-Fitnes dana”.

Tako je više od 2000 građana, omladinaca i mališana, zajedno na jednom mjestu, sportskoj dvorani Mejdan, uz muziku, zabavu, igru, vježbalo.
Imali su priliku upoznati svoju fizičku kondiciju, od sportskih stručnjaka dobiti procjenu zdravstvenog stanja, ohrabriti se i krenuti ka zdravom životnom stilu.

Fitnes dan ispunjen zabavnim aktivnostima, posebno je donio radost najmlađima. Oko 150 mališana, JU “Naše dijete”, učestvovalo je u druženju sa Bingosima.
Svi su imali priliku uživati i u okusima zdravog voća.

Sportsko-rekreativna manifestacija “Pokret za radost-Fitnes dan” do sada je okupila preko 12 000 učesnika, te je ovo jedna od najmasovnijih i najposjećenijih manifestacija koje se realizuju u Tuzli. Iz godine u godinu ostvaruju svoj cilj, uz primjere stvarnih, praktičnih i zanimljivih sadržaja, ukazuju na fizičku aktivnost uz zabavu.

Zadovoljni organizatori već su najavili, petu jubilarnu, sportsko-rekreativnu manifestaciju “Pokret za radost-Fitnes dan”, iduće godine.

Pročitajte...