Tuzla-Sastanak sa gradonačelnikom Goražda

Međusobna saradnja, razmjena iskustava u provedbi određenih projekata teme su o kojima su u Tuzli razgovarali gradonačelnici ovog i grada Goražda. Goraždani su značajan interes iskazali u pogledu start-up programa, oblasti u kojima Tuzla bilježi napredak.


Tuzlu, kao grad kojeg je prvo odlučio posjetiti, gradonačelnik Goražda kaže da je odabrao zbog projekata koji su realizovani. Iskustva u pogledu realizacije ideja koje doprinose boljem i sadržajnijem životu, smatra da na pravi način može sagledati u Tuzli.

-Grad Goražde je prepoznatljivo po namjenskoj industriji, ali želimo pružiti običnom čovjeku život u kojem osam sati koje ne radi provodi u gradu, da ima sadržaje. Želimo i mali obrt, po čemu je Tuzla prepoznatljiva, da svaki čovjek može pokrenuti svoj biznis. Da mladi ljudi mogu u start-up paketima učestvovati, navodi Ernest Imamović, gradonačelnik Goražda.

Razmjena iskustava u provedbi određenih projekata, najavljena je kao temelj međusobne saradnje.

-Govorili smo o Strategiji razvoja Goražda, O Strategiji razvoja Tuzle. Nastojati obezbjediti sinergiju. Želim da pomognemo Goraždu, a Ernest Imamović ćeli pomoći Tuzli. Cilj nam je sinergija koja će biti na dobrobit i građana Goražda i građana Tuzle, zaključuje Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je, uz ostalo, naglasio da je od izuzetne važnosti saradnja sa Goraždem, jedinim gradom u Federaciji na Drini, zbog čega je razvoj i jačanje tog grada od dodatne važnosti za svakog građanina Bosne i Hercegovine.

 

Pročitajte...