Tuzla: Ulična akcija ”Pjesma za tebe”

Danas je na ulicama grada Tuzle održana ulična akcija u sklopu kampanje za povrat pisane riječi među mlade u Tuzli: Literatura kao UTOPIJA?

Cilj akcije je bio da prije svega popravi i uljepša dan naših sugrađana poznatom poezijom domaćih i stranih autora te im na taj način izmami osmijeh na lice. Uličnom akcijom su također mladi upoznati sa samim projektom i radionicama kreativne komunikacije koje će biti održane u narednom periodu u sklopu već pomenute kampanje za povrat pisane riječi među mlade.

Projekat je zamišljen kao podsticanje kreativnosti kod mladih, te unaprjeđenje položaja mladih time što ih izvlači iz virtualnog svijeta, te ih ubacuje u aktivnosti koje se dešavaju „offline“.  Generalni cilj bi bilo sticanje odgovornosti mladih prema sopstvenom učenju i razvoju. „Liretarura kao UTOPIJA?“ će da podstiče mlade na kreativne misaone vještine, komunikacijske vještine, stil mišljenja i razmišljanja, rješavajući probleme sa kojima se susreće svaka mlada osoba. Kreativnost je u nama! Treba je osloboditi!

Kampanja traje čitav septembar, a radionice kreativne komunikacije će se održati 15.-16.9. u prostorijama Omladinskog resursnog centra Tuzla, te radionica pod nazivom „Uvod u književne vode“ će se održati 22.9.2018.godine , a čitava kampanja će biti krunisana završnom aktivnošću 28.9. gdje će svi polaznici naših radionica moći da predstave pred publikom i  zvanicama svoje malo književno ostvarenje, koje će napisati uz pomoć naših priznatih domaćih književnika kao što je Isa Balkan i Mario Vranješ.

Projekat realizuje Omladinski Resursni Centar Tuzla, pod pokroviteljstvom Fondacije Tuzlanske Zajednice.