TZTK: Turizam i radna mjesta, bolja budućnost za sve!

Povodom  nastavka obilježavanja Svjetskog dana turizma sa posebnim motom:  „Turizam i radna mjesta, bolja budućnost za sve“, na inicijativu TZTK,  upriličen je  sastanak u Turističko ugostiteljskoj školi Tuzla.

Sastanku su prisutvovali: savjetnica TZTK doc. dr. sc. Merima Aljić, direktor Turističko-ugostiteljske škole gospodin Jasmin Imamović, pedagog Alija Mrkonjić, profesorice: Svjetlana Bogdanović Kuret i Miranda Cvijanović.

Radni sastanak je imao za cilj da se mladom, budućem turističko ugostiteljskom kadru, prezentiraju procesi rada u ugostiteljskom objektu, što je rado prihvaćeno od menadžementa turističko ugostiteljske škole. Dogovoreno je da će se  03. 10. 2019. godine obaviti posjeta kompaniji „Uni Bristol – hotel Melain. Laganom šetnjom do hotela bit će posjećana i autentična mjesta gradske jezgre Tuzle sa kratkom prezentacijom. U narednim danima, povodom dana „Otvorenih vrata“, Turistička zajednica biti domaćin učenicima Turističko-ugostiteljske škole, gdje će učenici moći dobiti informacije o turističkim resursima našeg kantona.

Pročitajte...