U Banjoj Luci uhapšeni državljani BiH, Srbije i Slovenije

Operativna akcija “Dolar” realizovana je tokom prethodne noći i traje kriminalistička obrada osoba i rad na dokumentovanju tog predmeta.

“Sve mjere i radnje u okviru ove akcije preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a određene aktivnosti u vezi s akcijom i dalje su u toku”, saopćili su iz Policijske uprave Banja Luka.

U saopćenju se precizira da je u okviru ove akcije obavljena racija u ugostiteljskom objektu u Banjoj Luci, vlasništvu osobe čiji su inicijali L.Ž. iz Prnjavora, koje je uhapšeno zbog osnova sumnje da je počinila krivična djela navođenje na prostituciju i nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije.

Uhapšene su i osobe čiji su inicijali A.M. i N.Š. iz Banja Luke, te M.V, A.S, Z.D. i N.K. iz Srbije zbog osnova sumnje da su za novac pružala seksualne usluge u ugostiteljskom objektu, a od tih osoba oduzeta je određena količina novca, navodi se u saopštenju.

Također, uhapšena su i četiri državljanina Slovenije – B.Ć, kod kojeg je pronađen kokain, te M.S, A.D. i M.F. za koje je izvršenim testiranjem utvrđeno da su pozitivni na prisustvo te droge.

(RTVTK-KLIX)

Pročitajte...