U BiH danas pretežno sunčano, jutro u Bosni s maglom

U Bosni i Hercegovini danasse očekuje pretežno sunčano vrijeme, ponegdje, uz malu do umjerenu oblačnost.

Jutro i veći dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne bit će s maglom ili sumaglicom. Vjetar u Bosni slab promjenjivog smjera, a u Hercegovini prije podne umjerena, a poslijepodne slaba bura. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 8 do 14, na jugu od 14 do 19 stepeni.

U BiH u srijedu, 01. novembra bit će pretežno sunčano. Jutro i veći dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne bit će s maglom ili sumaglicom. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 3 do 7, a dnevne od 9 do 14, na jugu od 14 do 18 stepeni.

U BiH u četvrtak, 02. novembra, jutro će biti pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 13 do 19 stepeni.

U BiH u petak, 03. novembra, prijepodne bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 13 do 19 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Biometeorološke prilike su povoljne. Sunčano vrijeme i umjereni porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. Poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed hladnijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opšta slika će se poboljšati u cijeloj zemlji.

 

 

Pročitajte...