U BiH jutros pretežno oblačno, tokom dana kiša i pljuskovi

U Bosni će danas biti malo do umjereno oblačno, a u Hercegovini oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša i pljuskovi se očekuju u Hercegovini i u jugozapadnim područjima. Očekivna količina padavina u tim djelovima između 15 i 30 litara kiše po metru kvadratnom. U ostalim djelovima lokalno slabija i kratkotrajna kiša. Više padavina tokom noći na četvrtak. Na planinama se očekuje snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14 stupnjeva.

U Sarajevu će, prijepodne, biti malo do umjereno oblačno i sunčano, a poslijepodne pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i tokom večeri se očekuje i kiša. Najviša dnevna temperatura oko 10 stupnjeva.

Jutros je u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne bilo pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno.

Temperature zraka u 7 sati: Prijedor 0 stupnjeva, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Sanski Most, Sokolac i Tuzla 1, Doboj i Zvornik 2, Gradačac, Ivan-sedlo i Zenica 3, Jajce 4,
Livno, Sarajevo i Srebrenica 5, Bihać i Bugojno 7, Široki Brijeg i Trebinje 8, Mostar i Stolac 9 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 928 milibara, za 14 milibara je niži od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.