U BiH mokri kolovozi, oprez zbog poledice

Ugaženog snijega na kolovozu jutros mjestimično ima na putnim pravcima: Livno-Kupres, Tomislavgrad-Šuica, Bugojno-Novi Travnik i Prozor-Gornji Vakuf Uskoplje.

Na ostalim dionicama saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na dionicama u usjecima i preko planinskih prevoja upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na ulazu u Bugojno iz pravca Novog Travnika, na ulazu u Maglaj sa magistralnog puta M-17, kao i na regionalnom putu R-465 Maglaj-Doboj. Na tim dionicama u funkciji su alternativni pravci.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na GP Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.