U Bosni oblačno sa slabim snijegom ili rosuljom, u Hercegovini vedro

U Bosni je jutros oblačno vrijeme. Lokalo pada slab snijeg ili rosulja. U većem dijelu Hercegovine je pretežno vedro. Oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Sokolac -2, Livno i Sarajevo 0, Bugojno, Široki Brijeg i Tuzla 1, Bijeljina, Drvar, Gradačac, Jajce, Prijedor, Srebrenica, Zenica i Zvornik 2, Banja Luka, Bihać, Brčko, Doboj i Sanski Most 3, Stolac 4, Grude 5, Mostar i Trebinje 9 te Neum 10 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951hPa, za 7hPa je veći od normalnog i raste.

U Bosni se danas očekuje oblačno sa slabom kišom ili rosuljom u nizinama. U višim područjima slab snijeg. U jutarnjim satima u nizinama u Bosni lokalno može padati slab snijeg. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U Sarajevu oblačno sa rosuljom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Pročitajte...