U BiH narednih dana pretežno oblačno, ponegdje moguća kiša

U većem dijelu Bosne danas će biti oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne, u Krajini i ponegdje u centralnim djelovima može pasti i malo kiše. Tokom dana doći će do smanjenja oblačnosti u Hercegovini i na jugozapadu. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni.

U većem dijelu Bosne u petak, 23. novembra, se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5,  na jugu zemlje od 4 do 8, a najviša dnevna uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni.

U Bosni i Hercegovini u subotu, 24. novembra, bit će umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana doći će do postepenog povećanja oblačnosti. U centralnim i istočnim područjima se očekuje i kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5,  na jugu zemlje od 5 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pročitajte...