U BiH narednih dana pretežno sunčano, jutra prohladna s temperaturama od -1

U Hercegovini danas će biti sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Danas će biti i vjetrovito. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. Jak vjetar se prognozira za Hercegovinu, zapad i jugozapad Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 6 do 11 stepeni. Najviša dnevna većinom između 11 i 16, na jugu zemlje od 16 do 22 stepena.

U Bosni i Hercegovini će u srijedu, 26. septembra biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni. Najviša dnevna većinom između 11 i 17, na jugu zemlje od 17 do 22 stepena.

U Bosni i Hercegovini će u četvrtak, 27. septembra biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna većinom između 13 i 19, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena.

U Bosni i Hercegovini će u petak, 28. septembra biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 7 do 12 stepeni. Najviša dnevna većinom između 15 i 21, jugu zemlje od 22 do 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidormeteorološkog zavoda BiH.

Pročitajte...