U BiH u naredna tri dana pretežno oblačno vrijeme sa kišom i susnježicom

U Bosni i Hercegovini u naredna tri dana očekuje se pretežno oblačno vrijeme, sa kišom, a može pasti i malo snijega ili susnježice.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u utorak će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne, kiša se očekuje sjevernim i sjeverozapadnim dijelovima. Poslijepodne, slaba kiša se očekuje u nižim područjima centralne, istočne i jugoistočne Bosne, a u višim područjima susnježica i snijeg. Tokom dana, padom temperature zraka, kiša će u zapadnim i sjeverozapadnim područjima postupno prelaziti u susnježicu i snijeg.

U večernjim satima ili u noći sa utorka na srijedu i u nižim područjima Bosne se očekuje snijeg ili susnježica. U Hercegovini prijepodne umjeren oblačno vrijeme, a tokom poslijepodneva očekuje se naoblačenje praćeno kišom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena bura. Temperature zraka od -1 do 6, na jugu do 10 stupnjeva.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni, a u Hercegovni mjestimično sa slabom kišom. Poslijepodne, postupan prestanak padavina. Temperature zraka od -3 do 3, na jugu do 8 stupnjeva.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, u centralnim i istočnim područjima uz nešto više oblačnosti može pasti i malo snijega ili susnježica. Tokom dana, prestanak padavina. U Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jug do 4, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu do 10 stupnjeva.

Pročitajte...