U BKC Živinice otvorena izložba “Pozorišna umjetnost nekad i sad”

U BKC Živinice sinoć je otvorena izložba pod nazivom „Pozorišna umjetnost nekad i sad“. Izložba je priređena u okviru Evropskih dana naslijeđa, manifestacije čiji je cilj da u privuče pažnju javnosti na potrebu i obavezu očuvanja zajedničke evropske baštine.

Veče posvećeno pozorišnoj umjetnosti u BKC Živinice na izložbi pod nazivom „Pozorišna umjetnost nekad i sad“ okupilo je ljude zaslužne za višedecenijsku tradiciju pozorišta u Živinicima i sve one koji je vole. Kroz izložbu plakata, dijelova scenografija, kostima iz predstava i fotografija pozorišnih umjetnika, prikazan je decenijski razvojni put pozorišta u Živinicima.

Izložba „Pozorišna umjetnost nekad i sad“ u Živinicama je priređena u okviru Evropskih dana naslijeđa. U TK ona se ove godine obilježava u pet ustanova kulture među kojima je i BKC Živinice.

Tradicija obilježavanja Dana evropskog naslijeđa seže od 1985. godine i od tada joj se pridružilo 50 zemalja koje svojim manifestacijama daju doprinos u izgradnji zajedničkog evropskog identiteta.