U Bosni narednih dana oblačno s dosta magle, u Hercegovini pretežno sunčano

U Bosni danas će prijepodne po kotlinama biti dosta magle. Od sredine dana prema večernjim satima doći će do postepenog povećanja oblačnosti sa sjeverozapada zemlje prema istoku i jugu.

U Hercegovini veći dio dana bit će pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, većinom sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna većinom između 17 i 23, jugu zemlje od 23 do 27 stepeni.

U Bosni će u petak, 19. oktobra biti umjerena naoblaka. Prijepodne po kotlinama u Bosni će biti i dosta magle. U Hercegovini će biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna većinom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U Bosni će u subotu, 20. oktobra veći dio dana biti s umjerenom naoblakom. Prijepodne po kotlinama u Bosni će biti dosta magle. U Hercegovini bit će pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje sa zapada se očekuje u noći na nedjelju. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje od 9 do 14 stepeni. Najviša dnevna većinom između 15 i 20, jugu zemlje od 22 do 26 stepeni.

U većem dijelu BiH u nedjelju, 21. oktobra bit će oblačno. Djelomično vedro jedino će biti na jugu. Rijetko u Bosni može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna većinom između 10 i 16, na jugu zemlje od 18 do 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pročitajte...