U Bosni narednih dana oblačno s kišom, u Hercegovini sunčano

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom. Postepen prestanak padavina očekuje se tokom poslijepodneva ili u večernjim satima. Vjetar u Bosni bit će slab sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 2 do 8, na jugu od 10 do 15 stepeni.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne u petak, 17. novembra bit će pretežno sunčano, a u ostalim područjima oblačno vrijeme. U Bosni je ponegdje moguća povremena i slaba rosulja. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 12 do 16 stepeni.

U Hercegovini će u subotu, 18. novembra jutro biti sunčano uz postepeno naoblačenje prijepodne. U Bosni će biti oblačno vrijeme s kišom. U Hercegovini se padavine očekuju u večernjim satima. U područjima iznad 900 m, krajem dana, kiša će preći u susnježicu i snijeg. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 11 do 16 stepeni.

U Hercegovini će u nedjelju, 19. novembra biti blačno vrijeme u s kišom, a u Bosni sa susnježicom i kišom. Poslijepodne i u večernjim satima doći će do prestanka padavine i razvedravanja u Hercegovini, Posavini i Krajini. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 2 do 8, na jugu od 9 do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Biometeorološke prilike i dalje su nepovoljne. Hladno vrijeme i padavine, kod osjetljivh osoba će dovesti do jačanja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Preporučljivo je reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima. U drugom dijelu dana opšta slika postepeno će se popravljati.

 

 

 

 

Pročitajte...