U Bosni oblačno sa slabim snijegom ili rosuljom, u Hercegovine umjereno oblačno

U Bosni je jutros oblačno vrijeme. Lokalno pada slab snijeg ili rosulja. U većem dijelu Hercegovine je malo do umjereno oblačno vrijeme. Oblačno je na sjeveru i jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Ivan-sedlo -2, Sokolac -1, Sarajevo 0, Bihać, Bugojno, Drvar i Tuzla 1, Bijeljina, Gradačac, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Zenica 2, Banja Luka, Brčko, Doboj, Grude i Livno 3, Široki Brijeg i Trebinje 9, Stolac 10, Mostar i Neum 11 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 5hPa je veći od normalnog i raste.

U Bosni se danas očekuje pretežno oblačno. Prijepodne lokalno može padati veoma slab snijeg, a u nizinama i slaba kiša ili rosulja. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni djelomično smanjenje oblačnosti. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar u većem dijelu Bosne slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne umjeren vjetar, prije podne sa jakim udarima, sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni.

Pročitajte...