U cijeloj BiH za vikend oblačno, moguća grmljavina i padavine

– Narednih dana u BiH pretežno oblačno, lokalni pljuskovi su izgledni širom zemlje

– U Bosni danas oblačno, s lokalnim pljuskovima u zapadnim, centralnim i istočnim područjima, u Hercegovini se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14 stepeni, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između  22 i 28, na jugu zemlje do 32 stepena.

U petak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Lokalni pljuskovi su izgledni širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. Grmljavina se prognozira na području Hercegovine. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25.

U nedjelju se takođe širom zemlje prognozira pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeveroistočnog i istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27.

Pročitajte...