U Kalesiji potpisani ugovori za razvoj industrijskih zona

U Kalesiji su ozbiljno pristupili unapređenju industrijske zone. Potpisana su tri ugovora ukupne vrijednosti od 232.359 KM. Od te sume će 146 hiljada KM biti uloženo u razvoj proizvodno-poslovnih zona Kalesija grad, Ćetenište i Kalesijsko polje. Izvođač ima rok od 45 dana  da završi saobraćajnice i odvod optadnih voda u ovim zonama. Ovo je samo jedan od koraka u obezbjeđenju uslova za buduće investicije zainteresovanih privrednika.

U Kalesiji se uveliko radi na uređivanju industrijskih zona koje će uskoro imati sve potrebne priključke kako bi privrednici mogli imati pripremljen teren za investiranje. Izvođač radova je teočanska firma „Izgradnja sa kojom su danas potpisana tri ugovora. Jedan od njih se odnosi na izgradnju saobraćajnica i odvoda otpadnih voda i uređenje poslovnih zona Kalesija grad, Ćetenište i Kalesijsko polje.

  • Ovih dana ili ovog mjeseca ćemo usvojiti i regulacioni plan. Već ide i prva faza uređenja industrijske zone Ćetenište. nastojimo u ovoj godini da riješimo industrijsku zonu što je jako bitno i važno za Kalesiju i ulaganje u ovu općinu, poručio je načelnik Kalesije, Sead Džafić.
  • Radovi će početi da se rade kad se steknu uslovi kad nam to bude dozvolila građevinska sezona. Rokovi će biti ispoštovani kako je to predviđeno ugovorom. Mislim da će investitor bit prezadovoljan našim radom, dodao je direktor „Izgradnje, Hajrudin Imširović.

Potpisana su još dva ugovora sa ovom firmom a koja se odnose na sanaciju lokalnog puta i dijela klizišta u Jajićima i asfaltiranje lokalnog puta u MZ Gojčin. Za ova dva projekta, rokovi za izgradnju su 30 i 15 dana. Za radove u jajićima je namijenjeno oko 65 hiljada za Gojčin nešto više od 20 hiljada KM.

Pročitajte...