U Kladnju u toku projekti vodosnadbjevanja općine, radovi na putnoj infrastrukturi i rekonstrukcija sportske dvorane

Uprkos trenutnoj situaciji sa koronom koja otežava realizaciju mnogih projekata za unaprjeđenje kvaliteta života stanovništva Bosne i Hercegovine, na području Kladnja, posljednjih mjeseci započeta je realizacija nekoliko projekata. Jedan od njih je  iz oblasti vodosnadbjevanja općine.

“To su : selo Stupari , naselje Barice, rekonstruisan  vodovod,  počela je i rekonstrukcija  za naselje Dubravu. Zatim vodovod u naselju Prijanovići je u završnoj fazi i ovdje na glavnom gradskom vodovodu u toku je i izgradnja na proširenju rezervoarskog kapaciteta i rezervoar od 300 kubika trebao bi biti završen negdje oko početka  septembra.” – jusuf Čavkunović, načelnik općine Kladanj

Oko milion maraka uloženo je u vodovodnu infrastrukturu i sportsku dvoranu. Rekonstrukcija sportske dvorane će zasigurno poboljšati kvalitet života mladih na području ove općine.

“Jedan od značajnijih projekata priej svega za mlade su radovi na objektu sportska dvorana.jedan lot je raspisan i cijenimo da ćemo odabrati između izvođača za zanatske radove, završne zanatske radove i montažu sjedišta na tribinama a evo pripremamo takođe jedan javni poziv a to je nabavka i ugradnja sportskog poda u glavnoj sali i nabavka sportske opreme. To ej ono za šta smo obezbijedili sredstva.” – Jusuf Čavkunović načelnik općine Kladanj

U narednom periodu očekuju se nova ulaganja u putnu infrastrukturu.

“Kada su u pitanju drugi projekti  iz oblasti putne infraastrukture u toku su procedure i javne nabavke. Za putnu infrastrukturu vrijednost će biti dodatnih negdje oko 300.000 maraka”

Jedan dio projekata zbog trenutne situacije  će biti prolongiran. U slučaju poboljšanja epidemiološke situacije poela bi užurbana realizacija ostalih projekata istakao je načelnik Čavkunović.

OK AMILA

Pročitajte...