U petak vanredna a u srijedu redovna sjednica Skupštine TK

Na prvoj, redovnoj sjednici Kolegija za srijedu, 27.6.2018. godine, sa početkom u 9,30 sati, zakazana je redovna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj će biti razmatrano 17 tačaka dnevnog reda – 7 zakona, Prostorni plan područja obilježja dijela slivnog područja akumulacije Modrac od 2016. do 2036. godine, te analitičko informativni akti koje Skupština razmatra shodno svom godišnjem Programu rada.

U međuvremenu su zaprimljena dva zahtjeva za sazivanjem sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera a vezano za aktuelni štrajk ljekara u Tuzlanskom kantonu, najavljenih otkaza i mogućnosti blokade zdravstvenog sistema.

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona je, na svojoj vanrednoj sjednici,  ocijenio navedeni zahtjev opravdanim, te zakazao sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera za petak, 22.6.2018. godine, sa početkom u 9,30 sati.

Dnevni red sjednice hitnog karaktera bit će preciziran naknadno, na sjednici Kolegija koja je zakazana za četvrtak, 21.6.2018. godine u 15,00 sati, do kada se očekuje materijal u vidu informacije o toku dešavanja vezano za ovu problematiku, koju bi trebali pripremiti Vlada Tuzlanskog kantona, Ministarstvo zdravstva i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak.

Takođe će na navedenu sjednicu biti pozvani predstavnici Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Tuzlanskog knatona i Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona, kako bi uzeli učešće i dali doprinos u radu sjednice Skupštine i iznaleženju rješenja.

Pročitajte...