U pžaru potpuno izgorio proizvodni pogon Modne konfekcije Famaco u Gradačcu (VIDEO)

Proizvodni pogon Modne konfekcije Famaco u Gradačcu, izgorio je u požaru koji je izbio sinoć u gradačačkoj industrijskoj zoni. Vatra je progutala mašine, gotove proizvode i zalihe tekstila, a prema prvim, šteta bi mogla biti milionska.

Izbijanje vatre na pogonu fabrike Famaco u Sarajevskoj ulici u Gradačcu prijavljeno je sinoć poslije 20 sati. U požaru nema povrijeđenih. Prve informacije kazuju da je u potpunosti uništen proizvodni pogon sveukupno s radnim mašinama, a nastala šteta je višemilionska.

Lokaliziranje požara trajalo je tokom cijele noći, a vatra je ugašena tek u jutarnjim satima. Gašenju, osim vatrogasnih ekipa iz Gradačca, učestvovali su i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Brčko, koji su došli u ispomoć.

Famaco & co je poznati bosanskohercegovački brend koji datira još iz 1996 godine u Gradačcu. Kako ističu, to je jedna lijepa porodična priča s puno ljubavi i truda utkanu u svaku nit naših modela. Nakon dugog niza godina uspješnog poslovanja, brend Famaco & co jedan je od vodećih u tekstilnoj industriji u regiji.

Pročitajte...