U službi za zapošljavanje TK krenula redovna javljanja

Služba za zapošljavanje TK od danas je uspostavila rokove za javljanje korisnika usluga koji se nisu javljali na evidenciju Službe u periodu pandemije. Sve osobe koje budu dolazile zbog redovnog javljanja dužne su da poštuju higijensko–epidemiološke mjere zaštite, to jeste da nose zaštitnu masku, dezinfikuju ruke na ulazu u šalter salu i održavaju distancu među korisnicima.

Zbog proglašenja stanja prirodne i druge nesreće, a zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom, sva redovna javljanja koja su prema Naredbi Kriznog štaba Ministarstva zdravlja TK od 12. marta 2020. godine prolongirana, počinju da teku u novim rokovima od 26. maja i 15. juna 2020. godine. Služba za zapošljavanje TK uspostavila je rokove za javljanje korisnika usluga koji se nisu javljali na evidenciju Službe u periodu pandemije i počinju.

Od 26. maja do 15. juna se javljaju osobe koje su korisnici novčane naknade, kako one koji su ostvarili to pravo prije početka pandemije, tako i one osobe koje su se prijavile u toku pandemije“, ističe Selma Delić – koordinatorica za rad općinskih biroa.

Od 15. juna pa nadalje planirano je da se krene sa javljanjima:

Za osobe koje se javljaju svakih 45 dana, tj. osobe koje su korisnici zdravstvenog osiguranja putem Službe za zapošljavanje TK, kao i osoba koje se javljaju svakih 120 dana“, dodaje Delić.

Sve osobe koje budu dolazile zbog redovnog javljanja dužne su da poštuju higijensko-epidemiološke mjere zaštite, ili preciznije, da nose zaštitnu masku, dezinfikuju ruke na ulazu u šalter salu i održavaju distancu među korisnicima, navode u Službi za zapošljavanje TK.

Pročitajte...