U Solini počeo VII memorijalni turnir Kemal Ibrahimović – Kemo

U Solini na stadionu Studenac utakmicom domaćina Mladosti i NK Mramor, danas je počeo sedmi memorijalni turnir Kemal Ibrahimović – Kemo. Iz godine u godinu organizacija turnira je sve bolja, kao i klupska infrastruktura. Svlačionice su dobile novo ruho, izgrađena je nova tribina a  i travnjak je na zavidnom nivou. Sve to su razlozi zbog čega  uz dobru atmosferu i maksimalan angažman uposlenika kluba zainteresovanosti za turnir ne nedostaje.

„Potrudili smo se u prethodnom periodu da  naš stadion Studenac i  sve uslove dovedemo na jedan zavidan nivo kako bi sama organizacija ovog turnira bila besprijekorna kao što je i dosada. Ovo je već sedmi memorijalni turnir i  iz godine u godinu organizacija je sve bolja i bolja. Mi smo u prethodnom periodu dosta dobrih stvari uradili na našem kompleksu, od novih svlačionica, nove tribine, dosta se ulagalo u teren i to je ono što će dići  ovaj turnir na jedan još veći zavidan nivo. Publika se  vraća, ljudi su prepoznali naš rad i našu transparentnost zato rezultati jesu ovakvi kakvi jesu i u infrastrukturnom dijelu“, istakao je Jasmin Jogunčić predsjednik IO FK Mladost Solina.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Tuzlanskom kantonu, turnir prošle godine nije organizovan. Ove ipak jeste, a u igri će moći uživati i publika koja se vratila na tribine. I ove kao i prethodnih godina za najbolje plasirane ekipe osiguran je pehar, kao i za najboljeg igrača, golmana i strijelca turnira. Fudbaler FK Mladost Solina a ujedno i sin Kemala u čiju čast se turnir igra Rusmir Ibrahimović, sretan je što se o turniru govori u čitavom kantonu.

„Ove godine zbog povoljnije epidemiološke situacije će se igrati turnir, navijači će moći doći da pogledaju i  nadam se da će nas vrijeme poslužiti. Dolaze nam ekipe FK Seona Druga liga FBiH – Sjever, ekipa Bosna Kalesija također Druga liga FBiH – Sjever i ekipa NK Mramor Prva Kantonalna liga TK. Turnir je svake godine bio uspješan. Nadamo se da će sve proći u fer i korektnom nadmetanju i neka najbolji pobjedi“, rekao je Rusmir Ibrahimović fudbaler FK Mladost Solina.

Generalni pokrovitelji turnira su Ministarstvo za  kulturu, sport i mlade TK i Grad Tuzla. Osim takmičarskog duha turnir je i prijateljskog karaktera. Utakmica za treće mjesto kao i finalna utakmica na rasporedu su sutra.