U Srebrenici se obilježava 25. novembar, Dan državnosti BiH

I ove godine polaganjem cvijeće na spomen-obilježju u Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici je započelo obilježavanje 25. novembra, Dana državnosti BiH.

Bile su prisutne  predstavnice Udruženja Majke Srebrenice, potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Dževad Mahmutović, zamjenik načelnika Opštine Srebrenica Hamdija Fejzić, predstavnici Medžlisa Islamske zajednice u Srebrenici,  predstavnici vlasti na različitim nivoima u Bosni i Hercegovini, nevladinog sektora, sindikalne organizacije, kao i brojni Srebreničani. Oni su učenjem Fatihe ili minutom šutnje odali počast nevino ubijenim žrtvama genocida i svim šehidima Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra  Potočari – Srebrenica Ševket Hafizović obratio se prisutnima i govorio o historijskom značaju 25. novembra.

– Okupili smo se danas i tako će biti do sudnjeg dana, da obilježimo jedan od najznačajnijih datuma u Bosni i Hercegovini – istakao je Hafizović.

Zamjenik načelnik Opštine Srebrenica Hamdija Fejzić kazao je da je 25. novembar jedan od značajnih datuma za Bosnu i Hercegovinu.

– Bosni i Hercegovini je 25. novembar ostavljen u amanet i mi ćemo u budućnosti nastaviti da obilježavamo Dan državnosti BiH – kazao je Fejzić.

Centralna svečanost povodom obilježavanja Dana državnostiti BiH  u Srebrenici biće održana danas ispred Kulturnog centra.

Pročitajte...