U toku 20. Karate kup “Lukavac 2020”

Karate klub „Sensei“ Turija – Lukavac danas je organizovao 20. jubilarni Karate kup „Lukavac 2020“, a u povodu manifestacije „Dani općine Lukavac“.

Zbog pandemije koronavirusa turnir je organizovan u specifičnim uslovima sa reduciranim brojem takmičara i kategorija te bez prisustva publike.

“To je u suštini trebao da bude jedan veliki festival karate sporta u našoj općini. Međutim, uradili smo mi to ali u manjem obimu. U skladu sa preporukama kriznog štaba ograničeni smo sa brojem učesnika u dvorani. Nema publike. U susret nam je izašla sudijska komisija koja je smanjila broj sudija na turniru Smanjen je i broj službenih osoba, trenera i takmičara. Mi kao domaćini smo redukovali broj kategorija, tako da jednostavno samo održimo i proslavimo ovaj jubilej u okviru manifestacije “Dani općine Lukavac”. U ovako skromnim uslovima uspjeli smo da okupimo oko 200 takmičara iz 23 kluba iz FBiH”, izjavio je u ime organizatora KK “Sensei” Turija – Lukavac, Mehmed Halilović.

Oko 200 karatista i karatiskinja takmičilo se u borbama i u katama u svim starosnim kategorijama. Organizator je za sve najbolje pojedince obezbjedio prigodne nagrade te novčane nagrade u aspolutnoj kategoriji.