U toku rekonstrukcija centralne zgrade JU Služba za zapošljavanje TK

U Službi za zapošljavanje Tuzlanskog kantona počela je rekonstrukcija centralne zgrade. Riječ je o građevinskom poduhvatu vrijednom blizu pola miliona KM, a koji bi trebao biti završen za par mjeseci. Sve se to odvija u okviru Projekta reformi zapošljavanja, a kojeg finansijski podupire Vlada Švicarske.
U saradnji sa vodećom njemačkom konsultacijskom kućom, a zahvaljujući sredstvima švicarske Vlade, u Službi za zapošljavanje Tuzlanskog kantona u punom su jeku radovi na rekonstrukciji objekta centralne zgrade.
Riječ je o projektu vrijednom pola miliona KM. Izvođač radova je firma iz Gradačaca koja je izabrana po javnom pozivu ili preciznije na elektronskoj aukciji, navodi direktor. Što se tiče postojećih radova, oni bi trebali biti okončani za par mjeseci. Rekonstrukcija se finansira sredstvima GOPA-e, Federalnog zavoda za zapošljavanje i Kantonalne službe za zapošljavanje. Rekonstrukcija centralne zgrade samo je jedna od faza Reforme službe za zapošljavanja. Osim unutarnje rekonstrukcije i opremanja namještajem i elektroničkom opremom, u planu je i uređenje vanjskog izgleda zgrada. Za taj se posao očekuje podrška Kantonalne vlade i Grada Tuzla, a u okviru projekta energijske efikasnosti.

Pročitajte...