U Tuzli obilježena godišnjica GO SDA

U Tuzli je sinoć održana Akademija povodom 31. godišnjice rada Gradskog odbora SDA. Gost ove svečanosti bio je predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović. Tokom posjete održao je sastanak i sa predstavnicima Kantonalnog odbora.

Predjsednik SDA BiH Bakir Izetbegović u svom govoru naglasio je da je 31. godina dugo vrijeme ispunjeno dramatičnim dešavanjima i da je bošnjački narod za ovaj period prošao, što drugi nisu ni za nekoliko stoljeća.

– Tridesetijednu godinu borimo se za cjelovitu, suverenu, neovisnu, naprednu, evropsku BiH. Dio tog puta smo prešli prije svega onaj najteži i najkrvaviji od 92-95 godine. I u ovom času igramo bijelim figurama. BiH će biti uređena zemlja, u kojoj neće biti mjesta za negatore genocida i one koji kite gradove muralima Ratka Mladića, istakao je Izetbegović.

Predsjednik GO SDA Tuzla u svom obraćanju podsjetio je na put ove stranke u Gradu Tuzla kroz tri decenije njenog djelovanja.

– Kada je u pitanju Grad Tuzla mi smo svih ovih godina opoziciona stranka u Tuzli, ali smo na jedan konzistentan politički način u svom djelovanju izgradili podršku od nekih 20 posto građana koji izađu na izbore u Tuzli, dodao je Salko Zildžić.

Tokom posjete Tuzli održan je i sastanak sa predstavnicima Kantonalnog odbora, na kojem se razgovaralo o tri ključna privredno-ekonomska problema.

– To su izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda, da ovaj kanton dovedemo u ravnopravniji položaj. Drugo je putna deblokada TK i treće vrlo važno pitanje jeste izgradnja termobloka u TE Tuzla, od čega zavisi elektroenergetska stabilnost BiH, a na kraju i direktno 10.000 radnih mjesta kroz EP i rudnike, pojasnio je Fahrudin Skopljak, predsjednik KO SDA.

Prije svečane Akademije predjsednik SDA obišao je mezar Salke Bukvarevića, nekadašnjeg ministra u Vladi Federacija BiH i Kapiju, mjesto stradanja tuzlanske mladosti.

(RTVTK)

Pročitajte...