U Tuzli održan koncert sarajevskih solistica Tamare Arsovski i Zerine Šabotić

Tamara Arsovski i Zerina Šabotić, dvije darovite sarajevske solistice održale su koncert u “Galeriji portreta” u Tuzli. Tuzlanskoj publici predstavile su se djelima Šuberta, Šumana i Mesiana.

Koncert u tuzlanskoj “Galeriji portreta”, dvije darovite sarajevske solistice otvorile su “Sonatom za violinu i klavir” Franca Šuberta. Riječ je o jednoj od, kako navode muzički stručnjaci, težih kompozicija. Iako sa stanovišta tehnike kompozicija izgleda jednostavno, krije zamke koje bi je mogle pretvoriti u suhoparni antikvitet. Vješte i vrijedne sarajevske solistice, iza kojih stoje sati mukotrpnog rada, uspjele su ih izbjeći. Pažljivo sa strpljivošću iskusnih umjetnika odsvirale su sonatu, ne narušavajući integritet Šubertovog djela.

29-godišnja Tamara Arsovski, rođena je u porodici muzičara, u Sarajevu. Učenica generacije, čiji je talenat potvrđen brojnim nagradama, nastupima i članstvom u kamernim orkestrima, učila je od najboljih muzičkih pedagoga.
25-godišnja Zerina Šabotić, također je darovita solistica, dobitnica specijalnih i prvih nagrada, kamerna muzičarka, koja je nastupala i van granica BiH i čije muzičko obrazovanje još traje.
Na koncertnom programu u Tuzli sarajevske solistice odlučile su se još izvesti i zahtjevna djela Šumana i Mesiana.

Sarajevske solistice Tamara Arsovski i Zerina Šabotić dale su sve od sebe na koncertu u Tuzli promovišući svu ljepotu klasične muzike.