U Tuzli održano atletsko pionirsko prvenstvo BiH

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

U tehničkoj organizaciji AK „Sloboda Tehnograd“ na stadionu Tušanj u Tuzli održano je pojedinačno prvenstvo BiH za pionire i pionirke.

Nastupili su najbolji mladi bh. atletičari iz 26 klubova, a takmičenje se odvijalo u 12 disciplina.

Kada Delić Selimović, glavni rukovodilac takmičenja, je istakla: “Mislim da su djeca najviše bila pogođena pojavom pandemije koronavirusa. Mislim da su djeca ta koja svakodnevno dolaze i treniraju a nekako su bila spriječena da se pojavljuju na domaćim takmičenjima. Mi smo po svim preporukama Atletskog saveza BiH i svjetske atletike dobili organizaciju ovog takmičenja, da pokušamo omogućiti djeci da nastupaju. Klubovi prijavljuju 4,5,6,7 takmičara i upravo pridržavaju se svih mjera, s druge strane da se pošalju oni kvalitetni koji danas mogupokazati svoje vrijednosti jer ipak je to budućnost atletike u BiH”.

Bila je ovo prilika da se na djelu vide bh. najmlađi atletičari i atletičarke, a kada je u pitanju naredni period treba reči da će AK Sloboda Tehnograd na stadionu Tušanj već u septembru organizovati novo takmičenje i to ekipno prvenstvo BiH za mlađe atletičare.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
00:02:43
Popularno