Rukometaši Slobode počeli pripreme za narednu sezonu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Rukometaši tuzlanske Slobode okupljanjem na stadionu Tušanj počeli su pripreme za narednu takmičarsku sezonu u Premijer ligi BiH. Šefu stručnog štaba Davoru Kadiću na pripreme se odazvao 21 igrač među kojima je i šest veoma kvalitetnih pojačanja. Zbog koronavirusa ekipa će kompletne pripreme obaviti u Tuzli, a početkom septembra trebala bi igrati završnicu Kupa BiH.

“Ima promjena u igračkom kadru. Malo se politika kluba zaokrenula da ove sezone smanjimo broj stranaca tzv. profesionalaca, da tu budu konkretno prava pojačanja, da ne budu igrači koji su prosječnog ili sumnjivog kvaliteta. Tako smo se bazirali na tačno određenim igračima i dosta naših juniora se priključilo prvom timu pa će imati pripremni period da pokušaju da izbore svoje mjesto u ekipi. Korona nas je sputala sve pa ćemo koristiti resurse koje ima Tuzla i Tuzlanski kanton. uglavnom treninzi će se odvijati na stadionu Tušanj, Slanoj banji, Ilinčici…Kad se osposobi Mejdan počet ćemo koristiti njegove usluge. Nadam se da će se što prije renovirati nakon katastrofalnih poplava”, rekao je na početku priprema Davor Kadić.

U novoj sezoni Sloboda bi trebala imati dosta kvalitetan tim. Ovom prilikom su predstavljena pojačanje ekipe. Šest novih igrača su: lijevi bek juniorski reprezentativac BiH Edin Klis, desno krilo Amar Husejnović, iskusni srednji bek Adnan Tufekčić, povremeni reprezentativac BiH pivot Damir Halilković, iskusni golman Dražen Stojanović i reprezentativac BiH lijevo krilo Alen Ovčina, koji je ovom prilikom izjavio:

“Nakon dugo godina vratio sam se kući. Počinjemo sa prvim treninzima, lagani uvod u ovu sedmicu, a sljedeće sedmice nastavljamao da to bude malo ofanzivnije. Novi su momci došli, ekipa je odlična i dobro će se uklopiti. Tu je i podmladak koji će se još bolje uklopiti uz malo starije igrače i vjerujem da će sve biti kako treba”.

5. septembra bi se trebala odigrati završnica Kupa BiH u kojoj Sloboda ima visoke ambicije a prema nezvaničnim informacijama nova sezona bi trebala početi petnaest dana poslije.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno