U Tuzli uhapšene dvije osobe osumnjičene za ubistvo u pokušaju, krađu i zlostavljanje

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK su danas, nakon poduzetih operativnih mjera na rasvjetljavanju događaja od 07.07.2020.godine, (kojom prilikom je fizički napadnuta jedna osoba, te su joj nanesene povrede konstatovane na UKC Tuzla), Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz Izvještaj predali E.M., rođen 1992.godine i A.M., rođen 1990.godine, oba nastanjena na području Grada Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “ubistvo u pokušaju”.

Takođe, službenici OKP PU Tuzla su, provjeravajći navode prijave koja se odnosi na snimak na društvenoj mreži Facebook, a na kojem se vidi muška osoba koja fizički zlostavlja psa, došli do saznanja da se najvjerovatnije radi o E.M., te utvrdili da se pas može dovesti u vezu sa krivičnim djelom “teška krađa”, počinjenim na području Grada Tuzla. 

Radeći dalje na rasvjetljavanju navedenog događaja, pronađeni su otuđeni predmeti, te su vraćeni vlasniku, kao i pas koji je pronađen neprovrijeđen. Uhapšene osobe su već od ranije poznate po konzumiranju narkotika. Policijski službenici nastavljaju sa dokumentovanjem navedenog događaja, te će u narednom periodu prema Kantonalnom tužilaštvu biti upućen adekvatan Izvještaj.

 

Pročitajte...