Udruženje poslodavaca FBiH predstavilo internet stranicu ‘Pravna pomoć’

Udruženje poslodavaca FBiH predstavilo je danas u Sarajevu internet stranicu “Pravna pomoć” namijenjenu manjim firmama koje uglavnom nemaju angažovane pravnike.

Direktor Udruženja Mladen Pandurević izjavio je na konferenciji za medije da je riječ o najkompletnijoj stranici koja može pomoći i pravnicima, ali i drugima kojima trebaju pravne informacije za obavljanje njihove djelatnosti.

– Više od 85 posto naših članica su male firme i obrti koji obično nemaju ni pravnika ni ekonomistu i sigurno će im ova stranica olakšati poslovanje – naveo je Pandurević.

Pojasnio je da na stranici objavljuju sve najnovije vijesti koje se tiču novih propisa, kao i da sadrži arhivu svih propisa, podzakonskih akata, te međunarodnih konvencija koje se tiču poslovanja.

Pandurević je istakao da će na stranici biti omogućeni i interaktivni servisi za pružanje neposredne pravne pomoći, organizaciju online sastanaka i chat.

Dodao je da je stranica rađena u saradnji s Međunarodnom organizacijom rada, te najavio skoro otvaranje poslovnog trening-centra Udruženja poslodavaca FBiH.

Fena

Pročitajte...