I ove godine vrijedna donacija vrtiću ‘Poletarac’ Srebrenica

Selvedina Mašić Gušić iz Bratunca, koja više od 20 godina živi u Holandiji i godinama radi na brojnim humanitarnim projektima, i ove godine je dječijem vrtiću “Poletarac” Srebrenica donirala neophodni materijal za rad sa mališanima.

Direktorica vrtića Mirela Hodžić izrazila je zahvalnost za donaciju.

– Kao i prethodnih godina, tako i ovu školsku godinu dočekujemo spremni uz pomoć gospođe Selvedine Mašic Gušic i njenih prijatelja iz Holandije koji su nam donirali mnostvo igračaka i didaktičkog materijala potrebnog za kreativni rad sa djecom. Malo je riječi kojima se može opisati radost u dječijim očima, pogotovu kad dobiju nove igračke – kazala je Hodžić.

Na prijedlog JU Dječiji vrtić “Poletarac”, ove je godine Skupština opštine Srebrenica donijela odluku da se Mašić Gušić dodijeli zahvalnica za iskreno prijateljstvo i nesebično zalaganje za “Poletarac”, a time i Srebrenicu.

-Izuzetna mi je čast bila danas razgovarati sa Selvedinom Mašić Gušić, zahvaliti joj u lično ime i u ime opštine Srebrenica te joj uručuti zahvalnicu – kazao je predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Ćamil Duraković.

U dječiji vrtić “Poletarac“ Srebrenica upisano je 126 mališana, a 16 mališana je u igraonici u Skelanima.

Fena

Pročitajte...