Ugledene tuzlanke nominovane za nagradu ‘Zmajevo srce 2021’

U Tuzli se svake godine se dodjeljuje nagrada ZMAJEVO SRCE, ove godine bi tu nagradu mogla osvojiti jedna dama

Organizatori dugogodišnje manifestacije je Udruženje građana Zmajevo srce, a u konkurenciji uvijek budu ugledne građanke i građani iz cijele BiH koji iz sebe imaju u predhodnoj godini rezultate i djela iz svih sfera žiota. Prošla godina je bila u znaku borbe sa korona virusom i pokazala je sve anomalije sistema i države u kojoj živimo.

U ovogodišnjoj nominaciji je pet tuzlanki, žena koje su u protekloj godini ostavile značajnog traga u društvu kroz svoj rad.

Nominovane za nagradu ZMAJEVO SRCE 2021. godine koja se već tradicionalno dodjeljuje u Tuzli.

Iz različitih kategorija. One se lično poznaju dugi niz godina. Sebe ne doživljavaju kao konkurenciju jedna drugoj, samo podrška. Rođene tuzlanke. Žena ženi nije vuk, kad su ostvarene i zadovoljne u svojoj koži. Nemaju ni ega ni sujete. Priznanja i nagrade njima ne trebaju jer su svjesne ko su i šta su. Svoj dignitet, legtimitet i legalitet davno su izgradile. Bosna i Hercegovina im  je u srcu kao i njihov grad Tizl. Patriote u duši. Pune empatije. Ali što kazu u jedan glas  “ipak je čovjeku drago kad neko primjeti i prepozna njegov rad.”

Prof. dr. Maida Mulić-Šećerbegović, primarijus.

Selma Sijerčić, specijalista anesteziologije sa reanimatologijom na UKC-u Tuzla.

Mr. med. sci. Ivana Iveljić, specijalista interne medicine, šefica odjeljenja za endovaskularnu angiologiju UKC-a Tuzla.

Doc. dr. med. sc. Lara Dizdarevic-Hudic, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiolgije, predsjednica radne grupe za srčanu insuficijenciju Udruzenja kardiologa u BIH, Fellow Evropskog Udruženja srčane insuficijencije (HFA).

Rusejla Halilović, koja dolazi iz privredno-ekonomskog segmenta, žile kucavice privrede BiH, uposlenica Željeznica Federacije BiH.

Njihova poruka damama, ženama je predivan citat koji moze oslikavati svaku ženu koja se bori za svoju ulogu u društveno-socijalnom zivotu:

“Trebalo mi je dugo da razvijem glas, i sad kad ga imam, ne namjeravam biti tiha” i “Ako hoćete da se o nečemu razgovara, pozovite muškarce; ako želite da se nešto napravi, pozovite žene”. #MadeleineAlbright.

Pročitajte...