Uhapšen čuvar osumnjičen za krađu i podmetanje požara u kompaniji Murex

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), muškarca inicijala O. Đ. jučer su uhapsili policijski službenici zbog sumnje na izvršenje krivičnih djela teške krađe i paljevine u kompaniji Murex u Špionici kod Srebrenika 17. septembra ove godine.

“O. Đ. je jučer lišen slobode i priveden u službene prostorije Uprave policije MUP-a TK. Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela i pronalasku počinalaca, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK su u saradnji sa službenicima Policijske uprave Višegrad 21. septembra ove godine na području Višegrada pronašli otuđeno vozilo koje pripada firmi Murex”, rečeno je iz MUP-a TK.

Nakon kriminalističke obrade O. Đ. će danas biti predat Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na daljnje postupanje, a postoji i mogućnost za određivanje mjere pritvora.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz više izvora, O. Đ. je Omer Đikanović, čuvar u kompaniji Murex koji je u vrijeme izbijanja vatre i pljačke prostorija bio u krugu firme.

Nakon izbijanja požara Đikanoviću se izgubio svaki trag, a nakon mjesec i po potrage je lociran i uhapšen.

Kako smo ranije pisali, podmetanju požara prethodila je pljačka u kompaniji Murex. Tom prilikom je iz metalnog sefa otuđeno skoro 10.000 KM.

Pročitajte...