Uhapšeno11 osoba zbog nelegalnog držanja oružja, iznude i droge

Po Naredbi općinskih sudova Tuzla, Lukavac, Gračanica, Banovići, Srebrenik, Kalesija, Gradačac i Živinice, pripadnici Uprave policije MUP-a TK jučer su na području tog kantona izvršili pretrese na 11 lokacija, a nakon završetka akcije Kantonalnom tužilaštvu prijavili su 11 osoba za razna krivična djela, saopćeno je iz MUP-a TK.

Prilikom pretresa oduzete su: tri automatske puške kalibra 7,62 mm, vojnička puška M-48, malokalibarska puška, pištolj kalibra 7,62 mm, gasni pištolj, šest manjih pakovanja od folije i grumen biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis “.

Također, pronađeno je 21 tableta „trazema“ i „medilexa“, nargila sa tragovima materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis“, joint, dvije šprice, drobilica, novac i tri mobitela.

O navedenIm aktivnostima upoznat je resorni kantonalni tužilac, a nakon dokumentovanja navedenih događaja, Kantonalnom tužilaštvu TK podneseni su izvještaji protiv: protiv M.S. (42) iz Sapne, M.B. (54), E.M. (40) i M.R. (26), svi iz Tuzle, te Š.Č. (30) iz Živinica. Oni su prijavljeni za počinjeno krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo iznude, tužilaštvu je podnesen izvještaj protiv A.B. (31) iz Lukavca, M.H. (38) i A.M. (52) iz Kalesije, dok je M.S. (25) iz Lukavca osumnjičen je za krivično djelo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Policija je M.B. (54) iz Tuzle, te A.M. (27), bez navedenog mjesta prebivališta, prijavila za počinjeno krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

(RTVTK/FENA) J.Č.