UKC Tuzla: Najavljenog štrajka neće biti, Općinski sud donio rješenje o zabrani

Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla saopćio je danas da će sve klinike te zdravstvene ustanove u ponedjeljak, 4. juna raditi punim kapacitetom, bez bilo kakve obustave rada.

– Postupajući po tužbi s prijedlogom za određivanje sudske mjere osiguranja i prijedlogom za određivanje privremene mjere koju je Javna zdravstvena ustanova Univerzitetski klinički centar Tuzla podnijela protiv Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona i Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH, radi utvrđivanja nezakonitosti i zabrane organiziranja i provođenja štrajka koji je najavljen za ponedjeljak, 4. juni, Općinski sud u Tuzli donio je 30. maja rješenje kojim je zabranio organiziranje i provođenje tog štrajka – navode iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

“Mi ćemo u ponedjeljak u UKC-u Tuzla organizovati polusatni štrajk upozorenja, odnosno štrajk podrške od 11 do 11:30 sati. Sada imamo zakonsko pravo samo za to, a mi zakone i odluke suda ne želimo kršiti. Na zakonski način ćemo se izboriti za svoja prava”, rekao  je Admir Suljić predsjednika Štrajkačkog odbora sindikata u TK za klix.ba

Stupanje u generalni štrajk ranije je najavljeno u svim zdravstvenim ustanovama u TK, ali zbog novonastale situacije, odnosno nakon sudske odluke UKC će izostati.

RTV TK/ Klix.ba

Pročitajte...