UKC Tuzla: Obilježen Dan nezavisnosti BiH

Univerzitetski klinički centara Tuzla upriličio je obilježavanje Dana nezavisnosti BiH. Delegacije Skupštine i Vlade Tk, UKC-a Tuzla i ODB javnih zdravstvenih ustanova TK, položeili su cvijeće na Spomen obilježju zaposlenicima kliničkg cebtra, šehidima i poginulim borcima Armije biH 1992.-1995. godine. “Želimo da evociramo uspomene na naše kolege i kolegice, medicinske profesionalce koji su radili na Kliničkom centru, ali i onih ljudi koji su bili u OS,a potekli su sa UKC-a i drugih zdravstvenih ustanova TK, kazao je v.d.direktor-a JZU UKC Tuzla, Vahid Jusufović.
“U situaciji kada BiH i njenu opstojnost preispituju neprijatelji BiH drago mi je da se i u zdravstvenim ustanovama obilježava ovaj datum, datum kada smo počeli jedan proces izgradnje BiH kao samostalne,nezavisne i demokratske države svih Bosanaca i Hercegovaca,istakao je Suad Mustajbašić, ministar finansija TK.
“To je najmanje što možemo uraditi za ljudekoji su dali svoje živote da bi naše buduće generacije živjele u slobodi”, kazao je ovom prilikom dr. Ademir Kušljugić, predsjednik ODB Javnih zdravstvenih ustanova TK.
Održana je i Svečana akademija na kojoj su uručena priznanja dosadašnjim direktorima ove ustanove, ali i medicinskom osoblju koji je dao nemjerljiv doprinos u njegovom radu i razvoju.