UKC Tuzla: počelo komercijalno testiranje na Covid 19

Nakon duže pauze na  Univerzitetskom kliničkom centru  u Tuzli ponovo je počelo  komercijalno testiranje na virus COVID-19. Cijena PCR testa iznosi 112.30 KM  a  testiranje će se vršiti u dva termina svakim radnim danom ali i vikendom.

Prema odluci Upravnog vijeća Federalnog zavoda za osiguranje i reosiguranje, cijena PCR testiranja na UKC-u Tuzla iznosi 96 konvertibilnih maraka. Sa PDV-om, ova cijena u konačnici iznosi 112,30 KM, potvrdio je direktor UKC-A Tuzla Vahid Jusufović.

Kada smo završili procedure javnih nabavki, otvorenim postupkom sve te lotove za PCR testove antigenske i serološke, potpisali ugovore i sad to imamo komercijalno nabavaljene testove na tržištu odlučili smo da i mi počnemo da testiramo građane TK koji žele da se testiraju na komercijalnoj osnovi. To su uglavnom ova putovanja u inostranstvo i potrebe koje imaju građani.

Kako je istakao direktor Vahid Jusufović komercijalno testiranje na UKC-U vršit će se radnim danima ali i vikendom i to u dva termina.

Naravno to nema nikakve veze sa medicinskim indikacijama, one se i dalje rade kontinuirano 7 dana u sedmici 24 sata, tako da imaju građani priliku ako žele da se testiraju na UKC-u i to u dva termina u toku dana, znači jutarnji termin između 9 i 10 sati gdje bi onda u  poslijepodnevnim satima između 15 i 16 časova dobili rezultate na Bosanskom i Engleskom jeziku i imamo  testiranje u poslijepodnevnim satima između 15 i 16 sati gdje bi ujutru između 9 i 10 sati bili gotovi testovi za naše građane.

Podsjećamo, komercijalno testiranje na UKC-u zbog nestašice testova obustavljeno je 5. augusta ove godine. Nabavkom novih količina, testiranje je ponovo omogućeno.