UKK Švicarac: Više od 1000 korisnika kredita u CHF-u na varednoj skupštini zatražilo rješavanje njihovog problema

Više od 1000 korisnika kredita u Švicarskim Francima (CHF) iz cijele Bosne i Hercegovine okupilo se danas u Bugojnu na vanrednoj Skupštini Udruženja ”Švicarac” kako bi utvrdili smjernice budućeg djelovanja, nakon što je u posljednjie vrijeme u nekoliko navrata osporavan njihov legitimitet.

Korisnici kredita u CHF-u danas su ličnim prisustvom i potpisima uputili zahtjev Konkurencijskom vijeću BiH da se očituje o njihovom problemu.  Zatražili su od Parlamenta Federacije BiH da konačno donese zakon koji je u proceduri, te izrazili spremnost na dogovor i sporazumno rješavanje problema sa bankom.

Zbog fizičke spriječenosti i nemogućnosti da prisustvuju današnjoj sjednici Skupštine većeg broja članova udruženja, nastavak sjednice i potpisivanja zahtjeva Konkurencijskom vijeću zakazano je za narednu nedjelju.

Press konferenciju na kojoj će biti prezentirani zaključci sa današnje sjednice kao i presude donesene u korist korisnika kredita u CHF-u Udruženje ”Švicarac” zakazalo je za utorak u Sarajevu.

Pročitajte...