Univerzitet u Tuzli i RTVTK potpisali Sporazum o saradnji

Univerzitet u Tuzli i Radio televizija Tuzlanskog kantona formalizirali su danas zvaničnu saradnju potpisivanjem Sporazuma o saradnji. Potpisali su ga rektorica Nermina Hadžigrahić i Kasim Softić direktor ove medijske kuće. Univerzitet u Tuzli će na temelju ovog Sporazuma omogućiti značajniji protok informacija potrebnih studentima i akademskom osoblju.

novinar Azra Mešić

Najave naučnih skupova, upisnih rokova, detalji o radu fakulteta Univerziteta u Tuzli, izvještaji sa manifestacija koje Univerzitet organizuje, zatim promocija uspješnih praksi i medijska podrška talentovanim studentima i njihovim aktivnostima bit će u fokusu buduće saradnje Radio televizije Tuzlanskog kantona i ove visokoškolske ustanove.

– Ne samo zbog informisanja naših sadašnjih i budućih studenata, nego i zbog upoznavanja javnosti sa svim aktivnostima koje Univerzitet provodi, pogotovo u vremenu kad nam predstoji akreditacija Univerziteta, otvaranje novih studijskih programa i stoga nam je saradnja sa medijima veoma značajna, kazala je ovom prilikom prof.dr. Nermina Hadžigrahić, rektorica Univerziteta u Tuzli.

Ovaj sporazum je verificirao dosadašnju saradnju Univerziteta u Tuzli i najveće ovdašnje medijske kuće, koja je već od ranije i baza za praktičnu obuku studenata žurnalistike, produkcije, ali i drugih studijskih usmjerenja.

– Univerzitet u Tuzli i RTVTK su neraskidivo naslonjeni jedno na drugo u misiji širenja znanja. Ovaj čin je koliko god simboličkog karaktera bio, on ima itekako dalekosežnu težinu s obzirom na značaj i jedne i druge institucije. Uz naš UKC, UNTZ i RTVTK su najprepoznatljivije zvanične institucije u ovom dijelu naše domovine, pojasnio je Kasim Softić, direktor RTVTK.

Novi sporazum garant je opredjeljenja Radio televizije Tuzlanskog kantona da saradnju s Univerzitetom intenzivira, na način da najveći benefit od toga imaju građani Tuzlanskog kantona, prije svih studenti, kazao je direktor Kasim Softić.

Pročitajte...