Upućena urgencija Vladi za hitnu dostavu zakona o pravima demobilisanih boraca

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić izjavio je za Fenu da je Federalnoj vladi uputio urgenciju da hitno, to jest najkasnije do 29. juna do 12 sati dostavi u parlamentarnu proceduru Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

– U vezi s tim zamolio sam zastupnike da svoje prisustvo planiraju na vanrednoj sjednici, koja će biti zakazana 10. jula, a na kojoj bi se uz navedeni Prijedlog zakona trebao razmatrati i Prijedlog zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja – istakao je Mušić.

Razlog za vanredno razmatranje ovih zakonskih rješenja ogleda se u činjenici da je Predstavnički dom na osnovu usvojenih zaključaka na tematskoj sjednici 23. maja obavezao Vladu Federacije BiH da u roku od 30 dana uputi u parlamentarnu proceduru Prijedloga zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

– Budući da je rok za izvršenje ove obaveze istekao u ime Predstavničkog doma Vladi sam poslao urgenciju za upućivanje ovog zakona u proceduru – dodao je Mušić.

Pročitajte...