Ususret 25 – oj godišnjici, RTVTK održala press konferenciju

Radiotelevizija Tuzlanskog kantona sutra slavi svoju 25.-tu godišnjicu rada. Prilika je ovo za podjsetiti se na put nastanka i razvoja ove kuće, od 1993. godine do danas. U posljednje dvije i po decenije, uspjeli smo opstati u medijskom prostoru BiH. Uz ambiciozne projekte koje smo ostvarili u proteklom periodu, te najavu novih u ovoj godini, ova kuća ima namjeru ostati medijskim liderom na području Sjeveroistočne Bosne.
Ova kuća od svojih je početaka radila sa puno entuzijazma i profesionalno, bez obzira na uvjete. Uvijek smo imali jasnu zadaću, na vrijeme, tačno, istinito i objektivno prenijeti informaciju sa svih dešavanja na terenu. Nakon teškog ratnog perioda, u kojemu je Radiotelevizija Tuzlanskog kantona često bivala jedini izvor informacija na ovom području, stvaraju se uvjeti za tehničko i kadrovsko jačanje. Danas je Radiotelevizija Tuzlanskog kantona moderan medij koji proizvodi i emituje radijske, televizijske i online sadržaje. Direktor, Almir Mulabećirović, kaže da je ova kuća opstala u medijskom prostoru BiH zahvaljujući svom profesionalnom pristupu u izvještavanju.
Poštujemo pravila i propise Regulatorne agencije za komunikacije, a i struktura programa je jasna i precizna.
U ovom momentu, signal Radiotelevizije Tuzlanskog kantona pokriva 80 odsto urbanog stanovništa BiH. Dostupni smo u svim većim gradovima i mjestima putem kablovskih i IPTVoperatera, te zemaljske mreže koja broji 16 predajnika. Svaki dan emitujemo 18 sati vlastitog tv i 24 sata radijskog programa. S tim u vezi, planovi za dalji razvoj su ambiciozni.
Saradnja sa ostalim medijskim kućama u BiH na vrlo je zavidnom nivou.
Timski rad i društvena odgovornosti, bili su nam glavne vodilje proteklih 25 godina. Naše kamere i novinarska pera zabilježili su sve važne i prelomne događaje koji su obilježili protekle dvije i po decenije. Ponosni na naših 25 godina i bogatiji za ogromno iskustvo, danas smo spremni za nove izazove i nastavak svoje misije – biti u službi javnosti.

Pročitajte...