Vakcinacija prioritetnih skupina građana u Banovićima

Novinar Emina Ramić

Ova sedmica u općinama i gradovima  Tuzlanskog kantona protiče u znaku imunizacije građana koje je u prioritetnu skupinu svrstala Kantonalna vlada, nakon direktne nabavke 5000 doza vakcina. U Banovićima je danas aplicirano 216 doza a kako doznajemo u redovnoj proceduri do sada je vakcinisano skoro 3000 ljudi dok je 1440 Banovićana  već dobilo i drugu dozu.

Na vakcinalnom punktu u sportskoj dvorani u Banovićima nema gužve , u redu za vakcinisanje pronalazimo uglavnom uposlenike MUP-a te prosvjetne radnike.

V.d. direktor Doma zdravlja Banovići ,  dr. Mehmed Salkić zahvalio se Vladi TK na pruženoj prilici za vakcinisanje dodatnih prioritetnih skupina. Dr. Salkić je između ostalog kazao da će danas biti aplicirano 215 doza vakcine, te da je do sada u redovnoj proceduri u Banovićima vakcinisano oko 3000 građana dok je 1440 dobilo i drugu dozu.

Sutra se imunizacija  vakcinama koje je obezbijedila Kantonalna vlada nastavlja u Gračanici, Gradačcu, Čeliću i Živinicama dok je u Srebreniku planirana za subotu 10.jula.

 

Pročitajte...