Večeras u Brčkom počinju 34. Susreti pozorišta BiH

Većeras će u Brčkom početi 34. Susreti pozorišta BiH. Tokom devet dana susreta biće izvedeno pet najboljih ostvarenja iz bh. pozorišne produkcije i tri predstave iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Najboljima će pripasti nagrade iz bogatog nagradnog fonda vrijednog 70 hiljada KM.
Susrete će otvoriti predstava „Sve se nekako preživi, osim smrti“, u izvedbi „Narodnog pozorišta“ Sarajevo. Predstavu je režirao Dino Mustafića. Na susretima će biti izvedeno pet ostvarenja iz bh. pozorišne produkcije i tri predstave iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Najboljima će pripasti nagrade iz bogatog nagradnog fonda vrijednog 70 hiljada KM.
Još jedno regionalno pozorišno praznovanje, kako ga naziva direktor „Pozorišnih susreta“ u Brčkom Jakov Amidžić, i ove godine posvećeni su domaćem dramskom piscu. Pozorišni festival u Brčkom ove se godine odvija pod motom „Teatar u gradu – grad u teatru”. Raznovrtan repertoar obogatiće ga kao i do sada zanimljiv prateći dio.
U Gradskoj galeriji u Brčkom postavljene su četiri pozorišno-dokumentarne izložbe čiji su autori Srđan Vukadinović & Jakov Amidžić,  GLUMAC, REDATELJ I PISAC SAFET PAŠALIĆ, zatim SLOVO O MAKU DIZDARU U TEATRU, izložbu DESNICA, GALEB I POZORIŠTE i SCENSKA UPRIZORENJA ALIJE ISAKOVIĆA

Pročitajte...