Sjednica Vijeća ministara BiH zakazana za sutra

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) – Sjednica Vijeća ministara BiH koja je bila zakazana za danas  pomjerena je za četvrtak, 21. decembra, kada bi trebao biti razmatran Nacrt zakona o elektronskim komunikacijama, čiji je predlagač Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta odluke o ratifikaciji Ugovora o osnivanju Transportne zajednice između Evropske unije i strana potpisnica iz jugoistočne Evrope: Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Srbija i Kosovo.

Vijeće ministara BiH bi, između ostalog, trebalo razmatrati Informaciju o ukupnim aktivnostima Direkcije za evropske integracije u vezi s upravljanjem procesom evropskih integracija, kao i Treći kvartalni izvještaj o provedbi mjera iz Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz Izvještaja o Bosni i Hercegovini za 2016. godinu.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o dodjeli grant sredstava za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja u BiH za 2017. godinu te Prijedlog odluke o dodjeli grant sredstava Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH za 2017. godinu.

(RTVTK/FENA) J.Č.

Pročitajte...