Vijeće ministara BiH: Svim strancima dozvoljen ulazak u BiH sa negativnim PCR testom

– Stranci koji ispunjavaju uslove za ulazak u Bosnu i Hercegovinu, propisane Zakonom o strancima, mogu ući u Bosnu i Hercegovinu uz predočenje negativnog PCR testa na virus SARS-Kov-2, koji nije stariji od 48 časova do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu

SARAJEVO (AA) – Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, kojom su granice BiH otvorene za sve strane državljane, pod uslovom da imaju negativan test na virus korona ne stariji od 48 sati, prenosi Anadolu Agency (AA).

Stranci koji ispunjavaju uslove za ulazak u Bosnu i Hercegovinu, propisane Zakonom o strancima, mogu ući u Bosnu i Hercegovinu uz predočenje negativnog PCR testa na virus SARS-Kov-2, koji nije stariji od 48 sati do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, precizirano je odlukom.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a na graničnim prelazima će se primjenjivati od subote, 12. septembra u šest sati.

Vijeće ministara također je donijelo odluku o stavljanju van snage odluke o privremenom prekidu izdavanja viza u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH. Time je stranim državljanima, kojima je za ulazak u BiH potrebna viza, ponovo omogućeno da predaju zahtjeve za vize, a diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH da nastave postupke prijema i obrade zahtjeva.

Pročitajte...